Hur ska man rengöra insidan på ett kylskåp?

Ett kylskåp är utan tvekan en av de mest använda apparaterna i hemmet. Till skillnad från de flesta andra apparater får det sällan lite vila, och det utsätts också mest för spill och olika lukter eftersom det används för att förvara vätskor och förbrukningsvaror. Och eftersom kylskåpet är där vi lagrar maten är det absolut nödvändigt att vi rengör den regelbundet.

DIY – Kylskåpsrengöring

Duktiga städföretag i Luleå kan sätta fokus på ett kylskåp om du anlitar dem för deras städtjänster. Observera dock att alla deras städtjänster har ett pris. Så om du vill spara pengar och alltid ha rent kylskåp är det bäst att använda DIY-metoden – det vill säga att göra det själv. Här är några tips om hur du rengör insidan i ett kylskåp utan att spendera för mycket tid och pengar.

Rengör kylskåpet på allt innehåll

Det första steget i rengöring av kylskåpet är att ta ut allt innehåll, vare sig det är grönsaker, vatten eller något annat. Se till att lägga matinnehållet på en ren plats så att du inte förorenar något av det med några bakterier. Ta också bort kylhyllorna och lådorna.

Tvätta och skölj

Blötlägg kylhyllorna och lådorna i tvål och vatten. Låt stå i några minuter medan du rengör hörnen och vecken i din apparat. För interiören kan man ta en ren tvättduk eller svamp. Doppa sedan i en blandning av diskmedel och vatten och torka försiktigt på insidan. Var särskilt uppmärksam på veck och hörn och se till att torka bort alla tecken på smuts som kan ha börjat formas på kylskåpets väggar.

Skulle du stöta på envisa fläckar, använd bakpulver för att ta bort dem.

Om du har anställt professionella städtjänster tidigare kan du ha märkt att de använde en viss typ av rengöringsmedel för rengöring av kylskåp. Om du någonsin själv använder sådana rengöringsredskap måste du noga följa instruktionerna som medföljer sådana produkter. Vissa av dessa rengöringsprodukter kan ha kemikalier som är skadliga inte bara för kylskåpet utan också för din familjs hälsa.

Undvik att använda desinfektionsmedel i ditt kylskåp

Användning av blekmedel och andra typer av desinfektionsmedel bör aldrig användas för att rengöra insidan av ett kylskåp. De innehåller starka kemikalier som kan vara skadliga för människokroppen om de kommer i kontakt med mat. Använd endast produkter som är speciellt designade för rengöring av kylskåp. Det vore ännu bättre att bara använda naturliga rengöringsingredienser, som till exempel bakpulver.

Att rengöra kylskåpet själv kan absolut spara lite pengar. Kanske till och med några hundra kronor om du anlitar en städfirma per timme. Men om du inte har gott om tid att ägna dig åt rengöring kan du dock alltid söka hjälp av professionella städföretag.