Hemstädning – Vår städfirma svarar på frågor som hemägare ofta frågar

Innan du anlitar en städfirma i Luleå, se till att du har svar på alla dina frågor. Vissa frågor är sådana som de flesta städfirmor känner igen. Såsom vad ska du göra med ditt husdjur och värdesaker under städtillfället?

Tips på hemstädning – dessa är de frågor som hemägare ofta frågar en städfirma

Om du funderar på att anlita en städföretag i Luleå så märker du nog fort att du har några frågor du vill ställa. Svaren du får på dessa frågor beror på vilken städfirma du valt. Men här nedan följer några generella svar som gäller de allra flesta städfirmor.

Vad gör jag med mina husdjur?

När en städfirma kommer till ditt hem så kommer hon eller han inte vilja fäkta bort Fido samtidigt som hen dammsuger golven. Vissa städfirmor tillåter att husdjuren är hemma medan de städar. Medan andra kommer att be dig att koppla dem, ha dem utomhus eller låsa in dem i ett rum som inte kommer att städas. Att ta bort husdjuret hjälper städaren att göra ett grundligare städjobb.

Kommer mina värdesaker att vara säkra?

Om du tar dig tid när du anlitar din städfirma och du kollar upp dem ordentligt borde du kunna lita på dem gällande dina värdesaker. Men olyckshändelser kan dock inträffa och de flesta städfirmor har försäkringar som täcker mot just sådana olyckor. Men arvegods eller sådan som inte kan ersättas och har stort värde för dig, kan det vara bäst att du stoppar undan när städarna kommer och städar ditt hem.

Hur kommer städarna in i mitt hem?

Du måste göra en överenskommelse med städfirman så att de har ett sätt att komma in i ditt hem under städtillfället. Du kan ge dem din larmkod eller lämna en nyckel så att de kan komma in, men du kan också välja att själv vara närvarande under städningen. Detta beror på städfirmans egna regler och villkor samt ditt eget jobbschema.

Behöver jag köpa rengöringsmedel och annat städmaterial?

Återigen så beror detta på städfirman. Men rent generellt sett så inkluderar städfirmor denna kostnad när de lämnar ett pris till dig för städningen. Du behöver inte tillhandahålla sopar, dammsugare, moppar eller rengöringsmedel om inte du själv har en unik produkt eller en specialiserad som du vill att de använder. Om du har det, se till att du gjort klart för städfirman om dina förväntningar angående detta.

Kommer städarna att ta hand om mitt mögelproblem?

Mögel är något som bättre hanteras av ett företag specialiserade på detta. Många städfirmor använder inte Klorin på grund av hälsoriskerna de i sådana fall utsätter sin personal för. Detta är de bästa kemikalierna för att döda mögelsporer, så du bör tala med din städfirma om hur du själv tar bort möglet eller om du ska anlita en firma för att ta hand om mögelproblemet professionellt.

Innan du anlitar en städfirma se till att du har full koll på alla kostnader involverade i detta. Utöver kostnaden för städtjänsten så kan du också behöva betala avgifter om du måste omboka ditt städtillfälle. Eller råkar låsa städaren ute ur hemmet. Kom ihåg att städarens tid är värdefull så du kommer behöva betala för all onödig användning av den tiden. Att helt förstå dessa avgifter innan du påbörjar ett samarbete med städfirman kommer att se till att alla är nöjda med affärerna även efter de har påbörjats.