Borttagning av urinfläckar och odörer från husdjur – olika rengöringsmedel

Rengöringsmedel för urinfläckar från husdjur på trägolv

Urinfläckar från husdjur på trägolv betyder att syran från ditt husdjurs urin reagerar med lacken eller färgen på träet. Du kan använda tvålvatten eller rengöringsmedel för att ta bort fläckarna. Produkter med enzymer såsom tvätt rengöringsprodukter fungerar bra för att få bort dessa fläckar. När fläcken och odören har tagits bort och det fortfarande är missfärgning på grund av skadan, kan detta enkelt åtgärdas genom att åter lacka eller färga den drabbade ytan. Se till att ytan är helt torr innan du lägger på lack, färg eller golvvax för att jämna ut färgen. Se till att använda djurvänliga produkter för detta och de anställda på ditt lokala varuhus blir glada över att få ge förslag på tvättbara emaljfärger. Läs instruktionerna noggrant innan du använder produkten.

För svår skada på trägolvet kan det vara nödvändigt att sandpappra golvet för att få bort den skadade delen. Eller eventuellt ta bort hela sektionen som har skadats av fläcken. Svår skada på golvet från urinfläckar uppstår oftast när urin eller annan avföring från djuret har satt sig helt och hållet. Eller om husdjuret kontinuerligt urinerar på samma yta och det inte tas om hand ordentligt.

Rengöringsmedel för kakelgolv

Urinfläckar på kakelgolv är mycket lättare att rengöra eftersom kakel är mer resistent mot vätskor och partiklar. Fläckar från djuret uppstår oftast inte på keramiska plattor eller stenplattor om de rengörs ordentligt och det inte tillåts sätta sig. Vanliga rengöringsmedel såsom blekmedel hanterar fläckar på kakel bra. Se bara till att du använder skyddshandskar och skyddsglasögon då det kan orsaka irritation på huden och ögonen. Skrubba området med medlet och det bör rengöra fläcken och ta bort odörer. Om fläcken är gammal kan du blanda blekmedlet med hett vatten och doppa ner en ren trasa i lösningen och gnugga ytan tills fläcken är borta. Se till att skölja kakelplattorna efter rengöringen. Urinfläckar på kakelgolv resulterar oftast i att det måste putsas och vaxas eller få vaxningen förbättrad efter att fläcken har tagits bort.

Rengöringsmedel för mattgolv

Borttagning av urinfläckar och odörer behöver inte vara komplicerat, speciellt om fläcken är relativt ny. Vanliga rengöringsprodukter räcker gott och väl om de används korrekt. Du kan använda organiska medel vilka marknadsförs mycket i djuraffärer. Det tar inte bara bort fläcken utan skyddar även djuret mot skadliga kemikalier.

Du kan även använda tvättmedel eller till och med peroxider för att ta bort fläckarna. Fönsterrengöringsmedel med sprayfunktion fungerar också bra och hjälper till att ta bort odörer. För svårare fläckar finns det ett antal fläckborttagningsmedel för mattor tillgängliga på marknaden som gör jobbet. Det finns möjlighet att välja djurvänliga produkter till industriella produkter för mattor som du kan använda. När du tar bort urinfläckar från mattor, se till att du använder rätt rengöringsmedel eftersom en del mattor har egna instruktioner för rengöring. Vanliga fläckborttagningsmedel för mattor och rengöringsmedel fungerar bra för vanliga mattor. Men dyra mattor och de som görs av speciella material kräver specialiserade rengöringsmedel så att det inte uppstår ytterligare skador.

Fråga en expert gällande ditt golv

Dessa är bara de vanligaste typerna av golv i de flesta hem idag och självklart finns det andra typer av golv. Det kan vara nödvändigt att fråga en expert om vad det är för typ av golv och vad för material det är gjort av så du kan använda det bästa fläckborttagningsmedlet för jobbet. Speciella golv behöver speciella metoder. Du kan alltid kontakta de bästa städföretagen i Luleå för rengöringshjälp.