Miljövänliga och allergifria rengöringsmedel

Om du eller någon på ditt kontor lider av allergier eller känslighet mot giftiga rengöringsmedel, är det kanske dags att fundera på att använda miljövänliga rengöringsprodukter. Dessa är enkla och säkra att använda med rengöringsegenskaper i klass med andra tillverkade rengöringsmedel.

Är dina rengöringsmedel hemma miljövänliga?

Många rengöringsprodukter för hushållet innehåller skadliga kemikalier såsom formaldehyd, fenol, ammoniak, etanol, butan och propan för att nämna några. Det är känt att dessa kemikalier har skadlig inverkan på vår hälsa och miljö. Människor som lider av allergier eller känslighet mot kemikalier drabbas sannolikt av dessa giftiga ämnen. Naturliga och miljövänliga rengöringsprodukter som nämns nedan går att få tag i överallt till ett mycket billigt pris. Hör med ditt lokala städbolag i Luleå vad de använder.

Mikrofiberdukar

Mikrofiber är en rengörings duk som är gjord av polyester/nylon som låter dig rengöra nästan allt med enbart duken och varmt eller hett vatten. De eliminerar behovet av att bära runt på olika rengöringsmedel för olika användningsområden. Dessa rengöringsdukar är ett utmärkt alternativ mot att rengöra med kemikalier. De kan användas för att ta bort in kletad smuts, fläckar och fett enbart genom att hälla på vatten på dem. De kan även användas för att skrubba bort smuts i apparater, rengöra insidan på bilar, glas och fönster. Förutom att de rengör bättre än andra trasor, är de bättre för din hälsa, miljön och plånboken.

Mikrofibermopp

Återigen, en sådan är lik en vanlig skurmopp. Den är dock tillverkad av samma material som mikrofiberduken och istället för att använda kemikalier för att skura golvet behöver man endast hälla på vatten för att nå samma nivå av renhet som om man använder en skurmopp med kemikalier, om inte bättre.

Vinäger

Vinäger är populärt och extremt effektivt som rengörings- och saneringsmedel. Det är ekonomiskt och harmlöst för människor. Rengöring med vinäger är ett annat smart sätt att undvika skadliga kemikalier. Det är bra för att ta kål på det mesta mögel, bakterier, borttagning av kalkrester och för att rengöra fogar på grund av sitt syra innehåll. När det gäller rengöring har vinäger många användningsområden. Du kan använda det till att rengöra köksytor, speglar, glas och till och med apparater såsom mikrovågsugnar.

Bakpulver

Efter vinäger är bakpulvret det bästa rengöringsmedlet som är fritt från tillsatser. Bakpulver (eller bikarbonat och syra) som även kan, som namnet antyder, användas till matlagning. Det är ekonomisk och giftfritt.

Citrusoljelösning

Det här är ett annat rengöringsmedel som är fritt från tillsatser. Citrus-oljor är inte bara bra för rengöring utan kan även hjälpa till att få bort odörer. Det kan användas mot fett på grund av sin upplösningsfärdigheter. Du kan rengöra i stort sett allting från att avfetta spisen till att ta bort fläckar från mattor och kläder. Citrusmedlet kan även användas som ett naturligt insekts- och bekämpningsmedel hemma eller på kontoret.